Contentdesign

Content design kan te maken hebben met een social media posting of een visual op de website. Het zorgt ervoor dat de boodschap overkomt. Content design heb je overal voor nodig. Denk aan: social media posts, socialdesign, webdesign en eigenlijk alle soorten van online communicatie. Bij het verhaal wat je wilt vertellen en of overbrengen heb je beeld nodig. Zodat duidelijk is waar het over gaat. Dit kan op een creatieve of informatieve manier. Voor socialmedia kunnen dat inhakers en advertenties zijn. Maar ook afbeeldingen voor bij blogposts header afbeeldingen. Voor het meeste contentdesign geldt dat relevantie belangrijk is. Als het hartje zomer is en je maakt een inhakend contentdesign over een paraplu, sla je de plank niet alleen flink mis, maar kan je ook je merk schaden. Hou je daarom dus bij content design aan een content kalender, maar let ook een relevantie.

Wat is contentdesign?

Afbeeldingen bij je portfolio, blogfotografie, visuals op social media, afbeeldingen op je website. Het is inprincipe het opvullen van de pagina’s waarop je je merk communiceert. Let op de kwaliteit van de gebruikte afbeeldingen en de auteurs rechten. Het beste is dus om eigen gemaakte visuals te gebruiken.

Voorbeelden van contentdesign

Hierbij is een nieuw rosé merk van HEMA gebruikt in een online visual voor socialmedia. Er is ingesprongen op een warme zomerse dag.

Wederom een leuk contentdesign van de prijswinnende wijnen van HEMA. Hierbij is gebruikt gemaakt van illustratie om een aansprekende posting te maken voor socialmedia.

Heb je nog een contentdesigner nodig voor jouw merk, product of dienst? Identimo helpt je graag! Klik hier om contact op te nemen. 

Lees meer over social media