Facebook uitbesteden

Denk je eraan om je Facebook beheer uit te besteden? Facebook is een zeer belangrijk onderdeel van leads verzamelen voor je bedrijf.  Iedereen kan met een paar drukken op de knop een pagina aanmaken op Facebook, Instagram of Twitter. Zodra je deze social media pagina’s geclaimd hebt, begint natuurlijk het echte werk. Het creëren van relevante content en socialdesign voor deze pagina’s. Op socialmedia is de kracht van herhaling belangrijk. Mensen zijn nooit meteen geïnteresseerd in een product of dienst. Denk maar aan de kracht van reclame op televisie. Hoe vaker jij een product ziet, hoe meer je er vertrouwen in krijgt. Ook zijn wij van mening dat social media niet moet worden gebruikt om een product of dienst op te dringen aan de klant. De klant koopt alleen uit interesse, gun factor, vertrouwen en herkenning. Social media moet dienen als versterking van je merk of dienst. Niet als platte verkoop.

Facebook marketing

Op Facebook kun je veel leads verzamelen door bijvoorbeeld een campagne te ontwikkelen waarbij je de doelgroep naar een landingspagina lokt. Dit kan een winactie zijn of een funnel waarbij een database van de klant verzameld wordt.  Dit kan een combinatie zijn van motion (bewegend beeld), inhakers, fotografie en visuals. Dit grid haakt ook in op relevante dagen en laat nieuw werk op een originele manier zien. Wij kunnen dagelijks voor je posten om zo een regelmaat te creëren en een binding met een potentieel geïnteresseerde aan te gaan. Volgers en likers zijn belangrijk, maar nog veel belangrijker is de echtheid achter je campagne. Mensen moeten het idee krijgen dat ze je echt kennen en een binding voelen met jouw merk/ product of bedrijf. Klassieke denkfout is dat je socialmedia niet nodig hebt voor een b2b bedrijf. Niets minder is waar! Ook bedrijven kijken met wie ze een contract/binding aan gaan en of dit bedrijf mee draait met de huidige cultuur.

Social strategie

Bij socialdesign moet u denken aan relevante visuals , inhakers, stopmotion videos, bewerkte en toegepaste fotografie. Wij gebruiken graag veel content die deels vanuit u zelf komt. Eigen inzet en aanbreng is belangrijk, maar natuurlijk denken we mee en maken wij ook een social strategie voor het product of bedrijf. Dit kan elke drie maanden verschillend zijn vanwege de laatste trends en ontwikkelingen op social media gebied. Wij hebben voor Me-Like Shirts  bijvoorbeeld een marketing strategie gemaakt die past bij het door haar aangeboden product. Een t-shirt met slogans erop. Wij hebben voor haar de huisstijl ontwikkelend, de designs van de shirts, design van de beurs strand en het webdesign hernieuwt. Ook hebben wij haar ook advies gegeven over haar social media strategie en haar totale socialdesign omgegooid.  Dit heeft, mede door haar medewerking tot een groot succes geleid. Voor HEMA maken wij maandelijks mooie visuals, waarbij we ons houden aan een contentkalender. Buiten de contentkalender wordt er ook ingespeeld op relevante gebeurtenissen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een onverwachtse warme zomerdag.

Wat houdt dit in?

 • Dagelijkse content op de social media pagina’s
 • Adverteren op Instagram en Facebook
 • Het design van een Instagram grid
 • juiste doelgroep bepalen en de  juiste campagnes/advertenties inzetten per doelgroep
 • Retargeting campagnes (terughalen van website bezoekers op social media)
 • Werken volgens contentkalender die wij voor je opstellen en ook aan de hand van eerdere gesprekken maken
 • We wisselen af met socialdesign, zoals visuals, video, stopmotion, fotografie, quotes en winacties
 • Content blijft altijd vernieuwend, creatief en persoonlijk voor je eigen dienst of product
 • Inzage in resultaten, opbouwen van database
 • Een op maat gemaakte social media strategie die elk kwartaal wisselt
 • Tips en advies over marketing trucjes die je zelf kunt toepassen om nog beter te verkopen via social media

Oftewel, je eigen socialmedia manager!

We werken volgens een vooraf goedgekeurde contentkalender, die wij maandelijks checken op socialmedia verkeer. Welke postings werken goed en wat spreekt de doelgroep het meeste aan? Elk kwartaal gooien we de campagne over een andere boeg, waardoor je altijd op een creatieve manier up-to-date blijft. Twijfel niet langer, neem contact met ons op.

Ervaring Anas over uitbesteden van social media

 

KLIK en bekijk hier meer testimonials over ons