Socialdesign

Socialdesign kan maandelijks veranderen door de campagnes en acties die worden gevoerd om jouw product of dienst op de markt te zetten. Het is hierbij belangrijk een contentkalender in te vullen en dagelijks bij te houden. Wij maken een eigen contentkalender dat is aangepast op de wensen van de klant. In deze contentkalender worden de visuals van te voren goedgekeurd en ingepland. Bij elke campagne wordt de header van Facebook, Instagram en Twitter aangepast. Dit geeft de doelgroep het idee dat het om een actieve pagina gaat, waar ze hun voordeel uit kunnen halen.

Doelgroep op socialmedia

De doelgroep die op socialmedia kijkt, verwacht niet constant alleen reclame te zien. Het verwacht interessante/relevante of grappige informatie te lezen en te zien en daardoor uit gun factor jouw pagina’s volgt of aanraadt. De platte reclame die we op televisie gewend zijn is niet meer genoeg voor socialmedia. Elk socialmedia heeft daarbij zijn eigen functie. Instagram is bijvoorbeeld een echt platform van mooie visuals. Het platform is internationaal en gebruik van hashtags maakt de hele wereld bereikbaar. Hierbij is het sociale aspect eigenlijk veel minder van belang. Op Facebook staan onze vrienden en kennissen en zijn bedrijfspagina’s die we volgen en liken vooral op eigen interesse gevolgd. Op twitter zijn de visuals van minder groot belang en gaat het om de snelheid van het delen en de gebruikte hashtags. Bij alle socialmedia geldt dat de aandachtsspanne van de doelgroep zeer kort is en de doelgroep ook dagelijks wordt belaagd met berichten. Wij raden daarom ook aan om met echte relevante visuals te komen, niet inhaken om het inhaken en opzichtige deel en win acties. Hier prikt de doelgroep snel doorheen en doet niet veel goeds voor je merk. Maak gebruik van een planning, maar speel ook spontaan in op recente gebeurtenissen.

Wat is socialdesign?

Socialdesign houdt het design van visuals op social media in. Dit kan een inhaker zijn voor een bepaalde gelegenheid. Zoals een inhaker voor kerst of Koningsdag. Een (stopmotion) video waarbij bijvoorbeeld een product wordt afgebeeld, een advertentie of actie of een mooie foto van het product met een relevante copy. Socialdesign is ons vakgebied. Wij maken visuals, inhakers, (stopmotion)videos, social graphics en zorgen voor mooie fotografie. We verzorgen het social design voor o.a HEMAHEMA houd zich aan een contentkalender en houdt campagnes, waarbij ook de header wordt aangepast. Daarom kunnen ze na een campagne goed zien wat wel heeft gewerkt en wat niet. Hieronder wat relevante socialdesign voorbeelden.

Een inhaker die wij voor HEMA hebben gemaakt voor koningsdag. Deze werd ook afgebeeld in het AD en de Linda. Inhaker viel goed door relevantie, humor en knipoog naar reclame voor een HEMA product.

De inhaker hebben wij gemaakt voor ‘de langste dag van het jaar’. Deze stretcher was na plaatsing binnen drie uur online uitverkocht. Dit geeft aan dat leuke inhakers die de doelgroep aanspreken beter werken dan ‘platte’ reclame.

Een leuke oplossing voor een scan en wit actie. Trek de aandacht met een aansprekend socialdesign, die inspringt op het seizoen.

Een overzicht van de Instagram pagina van Me-Like Shirts. Zorg dat het overzicht op Instagram er eenduidig uitziet , ondanks de verschillende foto’s. Dit maakt het voor volgers inzichtelijker waarom ze moeten volgen en wat ze te zien krijgen.

Een socialmedia manager inhuren kost normaal gesproken een hoop geld, dit kunt u totaal bij ons uitbesteden. Wij hebben zeer betaalbare pakketten en kunnen ook helpen bij een goede marketing aanpak. Creativiteit op socialmedia is belangrijk. Maar ook relevantie, herhaling en originaliteit. Zie hier meer over onze social media pakketten. 

Lees hier meer over social media