01 mei 2018

Heb je je socialmedia pagina’s al geclaimd? Je webshop of website draait op het Word Wide Web en je bent helemaal klaar voor die stortloop aan trouwe fans en volgers op je Facebook pagina? Of ben je al een tijdje bezig met jouw social media pagina’s, maar de trappelende menigte blijft weg? Dan wordt het tijd om met een kritisch oog te kijken naar je huidige content of te bedenken hoe je moet starten met het plaatsen van content.

Wij verdienen niet voor niets ons geld met het bijhouden van social media pagina’s voor bedrijven. Het is hard werken. Maar wat is de truc? Het belangrijkste op social media is de kracht van herhaling. Mensen gaan nooit zomaar in een aankoop over of nemen contact op om een grote order te plaatsen. Denk maar aan een reclame op tv of Youtube. Hoe vaker jij het product ziet, hoe meer vertrouwen je erin krijgt. Sommige bedrijven hebben hun marketing zo langdurig ingeprent, dat je met een kleine glimp het product al herkent.

Hier zie je bijvoorbeeld dat hoewel je maar de helft ,of minder van deze grote namen ziet. Je ze direct zult herkennen en er ook een associatie bij op kunt roepen. 

 

Wij zijn van mening dat social media niet moet worden gebruikt om een product of dienst op te dringen aan een klant. Een klant koopt alleen uit interesse, gunfactoor, vertrouwen en herkenning. Social media moet dienen als versterking van je merk en dienst. De persoonlijkheid achter jouw merk kan meer naar voren worden gebracht of de boodschap die je wilt uitdragen. Met herkenning bedoelen wij ook dat potentiele kopers zichzelf moeten herkennen in het product en daarom willen over gaan in een aankoop. Dit heeft ook een link naar de gunfactoor die jouw dienst creëert door te laten zien dat er een persoonlijkheid achter jouw bedrijf zit en niet alleen maar een nep mevrouw met een headset op.

Nep mevrouw met headset op

Voorbeelden van content zijn:

Inhakers, winacties, productposts, stopmotions, quotes, fanacties, herhaalposts, person behind posts, nieuwe updates, nieuwsberichten delen, blogposts.

Mocht je hulp nodig hebben bij het maken van een socialmedia campagne. Wij bieden op maat gemaakte social media pakketten aan, waarbij dit werk voor je uit handen wordt genomen. Klik hier. 

 

FacebookTwitterLinkedIn